Alexandru F. Ghita

Director / Fondator

MA, Dipl, MeRSA

 

Alexandru Ghita este urbanist, consultant independent si cercetator in domeniul planificarii spatiale europene. Din anul 2014 este director si membru fondator al Centrului pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala din Bucuresti.

In 2007 a absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, iar in 2011 masterul in planificare urbana si regionala al Facultatii de Stiinte Sociale, Departamentul de “Town & Regional Planning” din cadrul Universitatii din Sheffield, specializandu-se in europenizarea politicilor nationale si guvernanta teritoriala. In prezent este masterand in cadrul programului Administratie si Politicile Publice in UE, al Facultatii de Administratie si Afaceri, Universitatea Bucuresti.

Ariile sale de interes includ: evolutia guvernantei teritoriale; concepte si practici in planificarea spatiala europeana; coeziunea si cooperarea teritoriala; dezvoltarea de noi concepte spatiale; si intersectia dintre tehnologie si planificarea urbana si teritoriala.

Alexandru Ghita este membru al Regional Studies Association si al Registrului Urbanistilor din Romania.