Foto: Radu Sandovici

Catalin Sarbu

Membru Fondator

Prof. Dr. Arh.

 

Catalin Sarbu este profesor doctor architect in cadrul Departamentului de Planificare Urbana si Dezvoltare Teritoriala al Facultatii de Urbanism, din cadrul UAUIM Bucuresti. A absolvit Institutul de Arhitectura “Ion Mincu” in 1977, in perioada 1992-1997 a urmat cursurile Europene in Ecotehnie „Cousteau Chair” UNESCO, iar in 2001 devine doctor in arhitectura.

Din 1997 activitatea sa s-a concetrat pe urbanism si amenajarea teritorului. In 2001 devine Directorul Stiintific al INCD Urban Proiect, in 2006 Director al Departamentului Planificare Urbana si Dezvoltare Teritoriala, iar in 2012 este ales pro-decan al Facultatii de Urbanism din cadrul UAUIM. In perioada 2010-2012 a coordonat Masterul de Planificare Teritoriala. De-a lungul acestei perioade a elaborat sau a colaborat la elaborarea a numeroase studii de urbanism si amenajarea teritorilui.

Catalin Sarbu este membru al Uniunii Arhitectilor din Romania, Ordinul Arhitectilor din Romania, Registrul Urbanistilor din Romania si al Asociasiei Profesionale a Urbanistilor din România.