City Hackaton

City Hackathon abordeaza insuficienta serviciilor publice electronice ce pot fi accesate direct de acasa, de la serviciu sau un punct public de acces la internet si îsi propune sa stimuleze populatia sa foloseasca mediul digital în relatia cu autoritatile publice, încurajand utilizarea aplicatiilor civice pentru rezolvarea unor probleme din oras.

Scopul proiectului este de a transforma modul în care orasele romanesti îsi rezolva problemele, facilitand comunicarea dintre comunitate si autoritatile locale si implicand activ cetatenii în identificarea de solutii bazate pe noile tehnologii. Astfel, City Hackathon îsi propune sa puna bazele unei comunitati angajate civic, care sa promoveze ulterior solutii inovatoare la probleme urbane. 

Obiective:

O1. 5 administratii locale implicate si informate privind potentialul si oportunitatile de rezolvare a problemelor urbane prin intermediul noilor tehnologii si al provocarilor deschise pentru comunitate, pana la finalul proiectului

O2. Identificarea participativa a provocarilor urbane în cadrul a trei ateliere mixte cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai comunitatii în orasul selectat pentru hackathon, pana la finalul proiectului

O3. Designul si implementarea unei solutii (hardware sau software) pentru rezolvarea unei provocari urbane identificate, pana la finalul proiectului

O4. Sensibilizarea si informarea unui numar de 1000 de persoane cu privire la utilizarea noilor tehnologii pentru rezolvarea problemelor din oras, pana la finalul proiectului

Aceasta pagina este parte a proiectului "City Hackathon", realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program dezvoltat Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România si Raiffeisen Bank.

       

 

În parteneriat cu

 

   

 


 

INSCRIERE CITY HACKATHON

Proiectul City Hackathon invita autoritatile publice sa se inscrie pentru a organiza, impreuna cu experti in domeniu, un hackathon urban pentru a rezolva probleme concrete din oras. Ideile bune care pot schimba comunitati vor fi propuse de cetateni si selectate de un juriu format din arhitecti, urbanisti, experti in domeniul IT si dezvoltare comunitara. In sprijinul cetatenilor vom aduce o echipa suport si o finantare de 2000 de Euro pentru implementare.

Proiectul este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala, prin Fondul pentru Inovare Civica, program al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel Romania si Raiffeisen Bank.

City Hackathon isi propune sa transforme modul in care orasele romanesti isi rezolva problemele, facilitand comunicarea dintre comunitate si autoritatile locale si implicand activ cetatenii in identificarea de solutii bazate pe noile tehnologii, punand bazele unei comunitati angajate civic, care sa promoveze ulterior solutii inovatoare la probleme urbane. 

Proiectul City Hackathon este o competitie deschisa tuturor oraselor din Romania. Inscrierile se realizeaza in doua etape: apelul de candidatura pentru orasele interesate de organizarea Hackathonului si selectarea orasului in care va avea loc competitia si, ulterior identificarea participativa a provocarilor urbane in cadrul unor ateliere de lucru care vor fi organizate in comunitate.

In urma consultarilor, va fi organizat un call public prin care cetatenii se pot inscrie intr-una din echipele de la Hackathon, lucrand alaturi de o echipa suport de IT, urbanisti si arhitecti.

Solutiile propuse pot include platforme sau aplicatii pentru retele sociale, informare publica, platforme de vizualizare a datelor deschise, aplicatii online sau mobile. Scopul final este de a raspunde unei nevoi a comunitatii si de a facilita dialogul cetatenilor cu administratia publica.

Autoritatile publice se pot inscrie in concurs accesand formularul online (https://goo.gl/forms/KIXoIpIgyYsVSudt2 ).

Pentru informatii suplimentare puteti contacta echipa de proiect la hack@cdut.ro.

Calendarul City Hackathon:

  • 1 august – 11 septembrie: inscriere orase
  • 11 septembrie – 15 septembrie: jurizare
  • 15 septembrie: anuntare oras selectat
  • 20 septembrie – 29 septembrie: consultari publice
  • Octombrie : organizare Hackathon

 

Aplic la City Hackathon 

Aplica doc