City Hackathon – competitia pentru orase moderne si cetateni implicati!

Proiectul City Hackathon invita autoritatile publice sa se inscrie pentru a organiza, impreuna cu experti in domeniu, un hackathon urban pentru a rezolva probleme concrete din oras. Ideile bune care pot schimba comunitati vor fi propuse de cetateni si selectate de un juriu format din arhitecti, urbanisti, experti in domeniul IT si dezvoltare comunitara. In sprijinul cetatenilor vom aduce o echipa suport si o finantare de 2000 de Euro pentru implementare.

Proiectul este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala, prin Fondul pentru Inovare Civica, program al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel Romania si Raiffeisen Bank.

City Hackathon isi propune sa transforme modul in care orasele romanesti isi rezolva problemele, facilitand comunicarea dintre comunitate si autoritatile locale si implicand activ cetatenii in identificarea de solutii bazate pe noile tehnologii, punand bazele unei comunitati angajate civic, care sa promoveze ulterior solutii inovatoare la probleme urbane.

Proiectul City Hackathon este o competitie deschisa tuturor oraselor din Romania. Inscrierile se realizeaza in doua etape: apelul de candidatura pentru orasele interesate de organizarea Hackathonului si selectarea orasului in care va avea loc competitia si, ulterior identificarea participativa a provocarilor urbane in cadrul unor ateliere de lucru care vor fi organizate in comunitate.

In urma consultarilor, va fi organizat un call public prin care cetatenii se pot inscrie intr-una din echipele de la Hackathon, lucrand alaturi de o echipa suport de IT, urbanisti si arhitecti.

Solutiile propuse pot include platforme sau aplicatii pentru retele sociale, informare publica, platforme de vizualizare a datelor deschise, aplicatii online sau mobile. Scopul final este de a raspunde unei nevoi a comunitatii si de a facilita dialogul cetatenilor cu administratia publica.

Calendarul City Hackathon:

1 august – 11 septembrie: inscriere orase
11 septembrie – 15 septembrie: jurizare
15 septembrie: anuntare oras selectat
20 septembrie – 29 septembrie: consultari publice
Octombrie : organizare Hackathon

Alte articole din sectiunea: Proiecte