Publicatii

 

Locuirea sociala in Bucuresti intre lege si realitate

Publicat in September 28th, 2017

Bucureștiul nu are o politică de locuire socială funcțională. E greu de afirmat că are o astfel de politică în acest domeniu în general… Numărul locuințelor sociale este extrem de redus raportat la nevoi (numărul de cereri depuse), criteriile și procesul de acordare nu sunt transparente iar neclaritățile legislative provocate de suprapunerile (...)

 

 

Analiza urbanistica zona intersecția Dristor

Publicat in January 28th, 2016

Politicile de dezvoltare urbană urmăresc în primul rând îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonele în care sunt aplicate. Cartierele tip dormitor ale Bucureștiului trebuie regândite pentru a îndeplini funcțiuni urbane diverse iar locuitorii lor să poată beneficia aproape de casă de servicii publice și modalități plăcute de petrecere a timpului. Centrul de (...)

 

prioritati primarie

Care ar trebui să fie prioritățile pentru o nouă conducere a Primăriei Municipiului București

Publicat in September 29th, 2015

Opinie / No.1 / 2015 Care ar trebui sa fie prioritatile pentru o noua conducere a Primariei Municipiului Bucuresti. Autor: Alexandru F. Ghita, Urbanist / Director CDUT Disclaimer: Documentele de opinie publicate de Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala reprezinta perspectiva personala a autorului si nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala (...)